Beskrivelse af vores dagligdag🙂 

Kl. 7.00 åbner vuggestuen. De første børn møder ind og får tilbudt morgenmad. Det er vigtigt for os at både børn og forældre føler sig godt modtaget. Vi giver os tid til at høre de beskeder som der er. Måske har barnet ikke sovet så godt om nattet og har brug for lidt ekstra omsorg o.s.v. Ikke alle børn er lige friske om morgenen, så vi tilstræber at starte dagen stille og roligt. Ud over at spise morgenmad læser vi historier, trøster og vinker. Det er vigtigt at børnene får sagt ordentligt farvel. Vi åbner på månestuen.

Kl. 8.00 åbner alrummet, så der bliver lidt mere plads at tumle på. Morgenmadsvognen bliver samtidig kørt ud. 

Kl. 8.15 åbner Stjernestuen og lidt flere aktiviteter bliver som oftest sat i gang. Enten synger vi, lægger puslespil, leger med Lego o.s.v.

Kl. 8.30 hele huset er nu åbent. Vi har som personaler delt os op i baser og flyvere, så de voksne flyver der hen hvor der er mange børn og vi samtidig sikre at der altid er en base på stuerne og i alrummet. Vi bestræber os på at arbejde som et hus, men det afhænger af den aktuelle børnegruppe. I øjeblikket har vi mange små børn som ikke kan overskue så meget, hvilket betyder at vi allerede her deler os op på stuerne og lukker dørene.

Kl. 9.15-9.30 deler os op på stuerne, hvor der vil være morgensamling og lidt at spiser & drikke. Vi bruger samlingen til at snakke om, det der skal forgå den dag, hvem der er mødt, hvem der har fri eller er syge, og vi lytter og spørger ind til børnenes små historier.

Kl. 10.00-11.00 foregår formiddagens aktiviteter. Leg på legepladsen, ture i nærområdet, teaterture, rytmik, fri leg, kreative aktiviteter, tumlelege, hulebygning o.s.v.

Kl. Ca. 11.00 vasker vi hænder og spiser frokost. Vi gør meget ud af at skabe en hyggelig og rar stemning omkring måltidet. Vi får god og varieret kost. hver stue spiser i mindre grupper, da dette dels giver bedre pladsforhold, og dels åbner for mulighed for tættere dialog barn/barn og barn/voksen imellem.

Kl. 11.30-12.30 bliver børnene puttet. (De små som har brug for at sove 2 gange kommer som regel op på dette tidspunkt og har derfor det hele for sig selv, mens de store børn sover). Det er en rar og hyggelig stund med tæt voksenkontakt. Der bliver kildet, nusset, skiftet bleer og tisset på wc o.sv.  fingre og ansigt bliver vasket, og der bliver fundet bøger, bamser, sutter eller andet, som børnene vil have med ud at sove. De små som er under 2 år sover ude i krybber eller barnevogne og de store sover henholdsvis på Månestuen og Solstuen. Stjernestuen fungere som oppestue hvor vi alle er samlet indtil ca. 14.30

Kl. 12.20 holder personalet et lille kort møde hvor vi sammen skaber et overblik over eftermiddagen og næste dag.

Mellem 12.30 og 13.30 holder personalet pause på skift. Det er også på denne tid af dagen, vi holder stuemøder.

Mellem 13.00 og 14.30 vågner børnene fra middagssøvnen. De bliver skiftet og det er en hyggelig stund, med glade og friske børn. Vi synger og småsnakker undervejs.

Kl. 14.30  spiser vi eftermiddagsmad.

Ca. kl. 15.00 leger vi på legepladsen, hvis vejret tillader det. Ellers leger vi på stuerne. I løbet af eftermiddagen bliver børnene hentet.

Kl. 17.00 lukker vuggestuen. 

Del siden